Hoe van festivals genieten met een baby

Het festivalseizoen is begonnen. Als je zoals de meeste festivalgangers bent, wil je deze geweldige evenementen met je vrienden of familie niet missen. Wat doe je als je baby nog niet oud genoeg is om zonder veel gedoe het huis uit te gaan? Maak je geen zorgen! Wij hebben advies over hoe je van festivals kunt genieten met een baby op sleeptouw

Heb je je baby bij je op al die leuke festivals en concerten? Thuisblijven is een optie, maar wat als het niet mogelijk is om op één plaats te blijven omdat er geen babysitters zijn of het gewoon te veel werk is om ze in te plannen rond al het andere dat gaande is. De oplossing kan zijn om voorzorgsmaatregelen te nemen door de kleintjes mee te nemen! Zorg er wel altijd voor dat ze veilig zijn – laat niets je afleiden van het genieten terwijl je ook op de kinderen/baby’s let tijdens evenementen.

Baby meenemen naar een festival

Het gehoor van een baby moet boven alles worden beschermd. Er zijn verschillende websites en winkels waar je oordopjes voor je kind kunt kopen; deze zijn vooraf of op het festival zelf verkrijgbaar, afhankelijk van hoe laat je naar een concert/festival gaat. Het handige van bescherming tegen harde geluiden zoals concerten? Uw kleintjes vallen misschien gemakkelijker in slaap.

Verschonen van luiers

Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je baby zijn eigen plekje heeft. Zorg ervoor dat je een extra handdoek of aankleedkussen bij je hebt voor het geval er onderweg een ongelukje gebeurt, en leg wat droog toiletpapier neer voor je gaat zitten zodat ze niet schrikken van het water dat overal uitloopt.

Borstvoeding

Weet je of er plekken in de zaal zijn waar borstvoeding gegeven mag worden? Zo niet, dan is het mogelijk om een speciale borstvoedingsbeha en shirt te dragen zodat je borsten goed te zien zijn. Om ongemak te voorkomen kun je een extra handdoek meenemen om te gebruiken als isolatie indien nodig – het zou ook helpen bij het bedekken van jezelf als je klaar bent! Het is misschien de moeite waard om van tevoren te controleren of er iets is tijdens ons verblijf hier op het festivalterrein (ik weet zeker dat veel moeders hun baby ziek hebben zien worden).

Als er geen plaatsen zijn gevonden dan misschien wat tijd vinden binnen dagopvang uren.

Kolven

In het geval dat je (fulltime) kolft voor je baby, laat ons dan van tevoren weten of er ergens in de buurt een plaats is waar we heen kunnen terwijl zij voor hun behoeften zorgen. Misschien is het mogelijk om een toilet te vinden of te vragen of je op de vloer van een eerste hulp kunt gaan zitten – wat het beste werkt! Let op: vertel het ze van tevoren zodat toestemming niet moeilijk is als het nodig is

Ik hoop dat dit helpt en veel succes met de borstvoeding neem gerust weer contact met me op wanneer je maar wilt!!!

Baby laten slapen

Je baby zal nog veel slapen. Als het moeilijk is voor uw kleintje om in de drukte tot rust te komen, spreek dan van tevoren af wie de verantwoordelijkheid neemt en hem in zijn eigen bedje of wiegje legt als hij in slaap valt. U kunt ook een extra kinderwagen meenemen. Dit maakt het mogelijk om soepeler te bewegen dan te proberen (en te falen) met volwaardige wandelwagens.

Checklist

Heb je alles meegenomen? Controleer de lijst hieronder om te zien of er iets ontbreekt.

 Luiers, babydoekjes, melkflessen (denk ook aan een manier om ze vast te houden), kolfapparaat (denk aan batterijen) flessendoppen en bijbehorende fopspenen zijn allemaal onmisbaar voor elke nieuwe ouder! Nu hoeft u nog maar één ding te doen: genieten van uw concert- of festivalavonturen met een energiek kleintje thuis op sleeptouw.