Het testikel festival van de stierenballen

De inwoners van het kleine stadje Villarreal in Spanje vieren elk jaar op 25 april een ongewoon feest, of “feria”. Het festival heet het Festival de la Virgen del Pilar en het herdenkt een wonder dat zich voordeed in december 1618 toen een kudde wilde stieren hun horens verloren en vreedzaam terugkeerden naar hun weiden. Op deze dag worden echter geen stieren kwaad gedaan, want iedereen viert feest door stierenballen te koken voor het diner.

Een testikel festival is de perfecte viering van mannelijkheid, met eten gekookt van testikels en sport spelletjes om mannelijkheid te vieren. Het meest bekende festival in dit gebied zijn er twee die elk jaar plaatsvinden; een heet Oakdale Oyster Festival waar ze oesters koken samen met andere delicatessen. Zoals kwarteleieren (die ook uit deze contreien komen) terwijl een ander beroemd evenement de naam Rocky Mountain Testicle Symposium & Craft Beer Tasting draagt die aanwezigen proeverijen bij brouwerijen over de hele stad biedt evenals livemuziek gedurende het hele evenement!

Stierenballen

Vier dit jaar het Testikel Festival in jouw stad! Het is een jaarlijkse traditie. Er zijn veel evenementen en wedstrijden om aan deel te nemen tijdens deze feestperiode voor alles wat met ballen te maken heeft – inclusief kalkoen of stiertestikels (of zelfs allebei).

Rocky Mountain Oysters Festival

Het jaarlijkse Rocky Mountain Oyster Festival is een culinair evenement met verschillende soorten oesters uit heel Montana. Het festival duurt twee dagen en omvat all-you can eat, gekookt in Ball standaarden geformuleerd door Frank McGraw zelf! Voor slechts 30 euro kunt u genieten van deze smakelijke traktatie met Crown Royal bier of mmentos indien gewenst – het wordt niet veel beter dan dat dus pak uw tickets terwijl ze nog duren voordat deze heerlijke delicatessen elk jaar uitverkocht.

Oakdale Testicle Festival

In het begin van de jaren 1980 waren de leden van de Oakdale Rotary Club hun hersens aan het kraken over een activiteit die ze wilden organiseren. Het moest een inzamelingsactie worden voor goede doelen en het kon maar beter iets zijn dat gemakkelijk geld kon opbrengen in onze regio met zijn westerse lokale erfgoed in het middelpunt! De weiden hebben vee in overvloed – vooral stierkalveren, want we zijn one-stop-shopping als je ze gecastreerd wilt hebben of niet 🙂 Zo is dit idee ontstaan: door unieke dingen te bedenken rond wat hier lokaal in overvloed voorhanden is (u raadt het al).

Het Testikel Festival was een jaarlijks evenement dat groeide uit een succes op de evenementenkalender van het Oakdale Cowboy Museum. Het eerste festival genereerde veel aandacht in TV shows en zelfs David Letterman besteedde er aandacht aan.

Ze zeggen dat het Testikel Festival een feest is voor alles wat met ballen te maken heeft. Maar het is eigenlijk gewoon Zweden, waar ze ze koken en bakken op verschillende manieren naar smaak.

Testicle Festival Ashland

Er is een jaarlijks testikel festival in Ashland, Nebraska. Het evenement werd opgestart door het Round The Bend Steakhouse en gaat al door sinds 1993 met vrijdagavond muziek tijdens het diner voor zij die willen dansen terwijl ze runderballen of ijskoud bier eten! De zaterdagavonden zijn ook perfect – er zijn driewielerraces door de hele stad en een driewielerrace voor volwassenen op Highway 20 tussen twee ballenbakken waar je je beste moves kunt laten zien (of wat er van overblijft). De toegangsprijs is slechts $5, dus kom in juni naar het festival als je zin hebt in een leuke tijd!)

Tiro Testicle Festival

Het jaarlijkse Testikel Festival vindt plaats in de Tiro Taverne in mei. Net als bij alle andere festivals worden de ballen in stukjes gesneden en gepaneerd alvorens te worden gefrituurd, zodat ze oesters of “kibbelings” kunnen worden genoemd. Volgens kenners smaken deze hapjes net als een echt gerecht met zeevruchten, maar dan zonder die vervelende zoute smaak die er meestal aan vastzit! Het anders zo rustige stadje staat bekend om 600 knallen tijdens dit evenement, vooral dankzij het entertainment: bands die alles spelen, van rockmuziek tot klassiekers zoals verzoekjes van publieksleden die zelf instrumenten bespelen; bierkraampjes die bier serveren nadat er verse glazen flessen zijn ingeschonken.

Feesten

In Amerika zijn er veel festivals die de naam testikels dragen. Het Byron Illinois Testicle Festival is zo’n festival en het wordt georganiseerd in de maand oktober met een grote verwarmde tent als locatie voor alle evenementen. Dit specifieke evenement is gericht op kalkoenballen of “turkey tnuts” die Dog Pounds bereiden om op te eten tijdens de festiviteiten, terwijl de opbrengst van deze jaarlijkse traditie naar liefdadigheid gaat.

Kalkoenballen

Wat de smaak van kalkoenballetjes betreft, zouden veel mensen zeggen dat ze niet erg bijzonder zijn. Ze hebben ongeveer evenveel smaak en textuur als gefrituurde vette champignons – maar dan met hete saus erover! De fijnproevers vinden dit gerecht echter lekkerder dan de meesten; daarom moet je ze zeker eens proberen voor je volgende voetbalwedstrijd (of werkfeest).