Eetfestijn in Engeland

Voedselfestivals zijn een groot fenomeen geworden in Engeland, en elk jaar worden er meer en meer georganiseerd. Er zijn er zoveel om uit te kiezen, maar als je niet zeker weet waar je moet beginnen, dan is dit artikel iets voor jou! We nemen je mee door de beste foodfestivals die in de zomer in het hele land plaatsvinden.

De herfst is de ideale tijd voor fijnproevers, vooral in Engeland waar de vruchten van de oogst worden omgetoverd tot zelfgemaakte specialiteiten en heerlijke gerechten zoals nergens anders. Neem een pauze aan de andere kant van het kanaal en ga op reis met smaken; geniet van voordelige tarieven van DFDS Seaways (voorheen Norfolkline). Hier vindt u een overzicht van de meest populaire festivals die de fijnste gastronomische lekkernijen van het Verenigd Koninkrijk vieren!

International Hop Festival

Het Internationaal Hopfestival in Faversham, Kent is een fantastisch volksfeest. Je kunt er allerlei lokale producten proeven en kopen, van hop tot worst, op dit driedaagse evenement dat de oogst viert met live muziekconcerten en straattheatervoorstellingen op het terrein.

Kent Food and Drink Festival

Het Kent Food and Drink Festival is een unieke ervaring. De kans om te genieten van heerlijk eten, drinken en muziek op zo’n opwindende locatie maakt het de moeite waard om helemaal uit Canterbury te komen!

Het festival biedt u bij elke bocht die u neemt tijdens de twaalf dagen dat het duurt iets nieuws. Of u nu langs de kraampjes van de plaatselijke verkopers loopt of op zaterdagavond verdwaalt in de menigte wanneer bands voor uw ogen live op vier podia optreden.

Cider Festival en Apple Festival

Voor de fruitoogst moet je naar Brogdale reizen. Daar hebben ze 3500 soorten appels, peren druiven perziken abrikozen en noten! Je kunt al deze verschillende soorten heerlijk fruit proeven tijdens verschillende festivals die gedurende de hele maand september plaatsvinden in een evenement dat een week duurt. Het Cider Festival waar mensen samenkomen met hun vrienden & familie voor wat smakelijke drankjes terwijl ze ’s avonds verhalen uitwisselen rond kampvuren; dan weer slechts 2 weken later komt een ander groot festival genaamd Apple day waar iedereen zich verkleed als augurken of pompoenen in passende kostuums. Afhankelijk van welk bijgerecht het beste bij hen past (ik ben zelf gedeeltelijk voor versieringen gemaakt van papieren zak).

Biddenden Vineyards

Biddenden Vineyards in Zuidoost-Engeland staat bekend om zijn wijngaarden en druiven. Als u meer wilt weten over dit gebied of een druivenoogst wilt meemaken, verblijf dan in Biddendens hotel! Er worden rondleidingen georganiseerd van half september tot eind oktober met natuurlijk een wijnproeverij (die zou niet compleet zijn zonder!). De wijnmakerij heeft ook een ongelooflijk landschap waardoor uw trip langer duurt dan verwacht; waarom zou u niet ook gebruik maken van hun faciliteiten?

Hastings Seafood and Wine Festival

Met DFDS Seaways kunt u gebruik maken van de prijzige drie- of vijfdaagse excursie. Dit is ideaal voor mensen die tijdens hun verblijf willen genieten van heerlijke zeevruchten en wijn, zonder al te veel geld uit te geven! In september is er een festival in de stad dat alles viert wat te maken heeft met schelpdiergerechten van restaurants uit deze streek die bekend staan als “De Druiven”. Tijdens deze evenementen zal livemuziek de aanwezigen vermaken terwijl ze nippen aan uitstekende wijnen – precies waar een goed feest over zou moeten gaan!