De rockigste rockfestivals ter wereld

Sommige festivals zijn zo geweldig dat er over geschreven wordt in Rolling Stone magazine, maar anderen zijn zo slecht dat niemand ze zelfs maar herinnert. Als je op zoek bent naar de beste rockfestivals ter wereld, kijk dan niet verder dan deze lijst.

Met zoveel muziekfestivals in opkomst, is het moeilijk om ze allemaal uit elkaar te houden. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met enkele van de beste en grootste rockfestivals die er bestaan!

Pinkpop

Landgraaf, Nederland

Dit is het oudste festival van Europa en het is door de jaren heen vrij bescheiden gebleven. Elk jaar hebben ze ongeveer 90000 bezoekers gedurende 3 dagen met 40 bands die op het podium spelen! Dit evenement biedt mensen uit de hele wereld de kans om samen te komen als één grote familiereünie. Waar je kunt genieten van geweldige livemuziek terwijl je kampeert onder een hemel bezaaid met sterren of nog wat zon vangt voor het slapengaan als je dat wilt.

Bannaroo

In de zomer van 2008 koos Rolling Stone Magazine het gerenommeerde Bonnaroo Music Festival in Tennessee als een van Amerika’s top vijf festivalervaringen. Dit vierdaagse evenement, net buiten Nashville in “het land tussen Cincinatti en Indianapolis”, promoot vooral opkomende rockmuziek met acts als Jack White of Eminem op verschillende podia tijdens de hele duur. Er zijn echter ook stand up comedy shows waarvan je kunt genieten terwijl je tot laat in de nacht onder een tent danst zonder last te hebben van geluidsoverlast van andere patroons om je heen.

Fuji Rock

Naeba, Japan staat bekend als het mooiste festival ter wereld. Het is zo uniek vanwege de locatie diep in de bossen en hoog op de bergen met 100k bezoekers per dag tijdens de zomer gedurende 3 dagen 5 podia optredens van internationale rock bands of Japanse ook.

Sziget

Het grootste festival ter wereld, dat sinds 1993 plaatsvindt op het Oude Buda-eiland, trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers. Het festival duurt zeven dagen en in die periode spelen ongeveer 1000 bands. Waardoor het niet alleen een evenement is om bij te wonen, maar ook om van veraf van te genieten, aangezien je op de hoogte blijft door online livestreams te bekijken! In de afgelopen jaren zijn er echter meer klachten van de lokale bevolking te wijten voor een groot deel als gevolg van versterkte muziek. Gespeeld buiten de toegestane uren (dat was 10pm) leiden organisatoren besluiten last minute niet toe dat alle optredens na 11 pm zonder extra kennisgeving eerst.

Lollapalooza

Augustus in Chicago is al warm en vochtig, maar dat houdt niet tegen enkele van de beste muziekfestivals van coming to town. De grootste dit jaar zal worden gehouden op 19 augustus in Grant Park met meer dan 200000 mensen verwacht uit te komen voor drie dagen waard of grote optredens van bands als LCD Soundsystem of Nine Inch Nails (onder anderen).

Glastonbury

Het wereldberoemde festival in Somerset, UK bestaat al sinds 1970. Het vierdaagse evenement staat bekend om zijn modder en regen, die een belangrijke rol spelen bij het aantrekken van bezoekers uit het hele land om te zien wat er allemaal te beleven valt op dit geweldige muziekpodium!

De eclectische waaier van stijlen uitgevoerd hier omvat alles van rock ‘n’ roll door soulvolle blues tunes gespeeld door superster performers. Zoals Eric Clapton of Oasis met hun nieuwste album uitgebracht net voordat ze komen op het podium. We gaan niet ergens heen zonder je oren weer snel genoeg beloven 😉

Rock Al Parque

Bogota, Colombia staat bekend als een stad die een van de grootste festivals in Zuid-Amerika organiseert met een bezoekersaantal van rond de 320000 mensen. Dit drie dagen durende evenement is al bezig sinds 1995 en elk jaar zijn er internationale rockgroepen die optreden naast lokale Colombiaanse groepen voor jouw luisterplezier! Het is gratis bij te wonen, maar vergeet niet dat het ook zijn eigen aandeel of politieke boodschappen draagt, dus wees voorzichtig met wat je online leest voordat je erheen gaat. Want die artikelen kunnen hun eigen agenda hebben tegen deze grote viering die op dit moment plaatsvindt.

Roskilde

Het is het meest interessante festival in Noord-Europa! Elk jaar komen er zo’n 80000 bezoekers naar dit 180 groepen tellende muziekfestival. Een kenmerk dat geen enkel ander festival kan bieden is hun eigen krant die dagelijks updates publiceert met informatie over alle evenementen en wat al niet meer voor jouw gemak, evenals een FM-radiostation dat live uitzendt terwijl je er bent. Maar vergeet niet die hardlopers die van het ene eind naakt naar het andere vertrekken alleen maar om misschien ook gratis kaartjes te winnen 🙂

Denemarken begin juli sinds 1971 is uitgegroeid tot (wat sommigen zouden noemen) “de grootste show” als we onze culturele ervaringen binnen de Europese grenzen willen zonder een oceaan over te steken of zelfs maar te besteden.

Rock Werchter

België, begin juliDit is één van de vijf grootste festivals ter wereld en bestaat sinds 1974. Dit festival heeft vier keer de Arthur Award voor beste festival ontvangen – twee keer met een gouden medaille van Arthur Magazine ook! Het gaat niet alleen om het kijken naar live optredens op dit evenement, maar ook om het luisteren naar muziek via twee podia waar alle grote artiesten elke dag hun set spelen gedurende meerdere uren tijdens piekperiodes . Elk jaar bezoeken zo’n 115 duizend mensen dit evenement dat 4 dagen duurt; 2 weekends als je Canadese stijl wilt (ze hebben hier trouwens da rocks!).